Две години - нито стотинка по европейските фондове - голям срам за

...
Две години - нито стотинка по европейските фондове - голям срам за
Коментари Харесай

Борисов: 2 г. умните и красивите нямат План за възстановяване, това е най-лесната ми кампания

" Две години - нито стотинка по европейските фондове - огромен позор за България, умните и красивите нямат План за възобновяване и благите медии мълчат. Представяте ли си това да го беше направил Томислав Дончев - щеше да бъде изпъден от партията. Хаос, съсипия, застой ". Това съобщи водачът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов от Враца, където беше на среща с кметовете в региона.

По думите му това за него ще бъде най-лесната предизборна акция.

Какво става с инфлацията? Ние когато давахме 50 лева на пенсионерите, инфлацията беше 1%. И те ги усещаха. Сега над 100% инфлация. Официално е 40%, на някои стои и над 100%. Защо търпяхте? Грабеха ви по 1 лева на всеки литър нафта и бензин. Всеки лев от вашето джобче излизаше месеци наред ", разяснява Борисов и продължи:

" Е, хубаво ви ограбиха, над 5 милиарда отидоха към Русия. Братски пари. Мълчание, цялостно безмълвие. Какво става с миграцията? Какво става с незаконната миграция, Шенген? Какъв Шенген - разградиха всичко. Оградата не е защитно оборудване, тя е просто да подкрепя граничарите. Какво стана, нали щяха да дойдат пари от Европа ".

Според Борисов страната ни има отлични гранични служители на реда, само че ни би трябвало " малко техника и малко помощ ".

Две години стъргане, чегъртане, триене и най-после обрулиха границата всеки ден. И задграничните медии гледат. Душат се по камионите, трепят се, в действителност единствено залавяме тези, които я спукат гума, я на бензиностанция ги заловен, вместо да изловят каналджиите ", означи водачът на ГЕРБ.

По думите му президентът Румен Радев и финансовият министър Росица Велкова би трябвало да обяснят какво е положението на бюджета на страната сега.

" И президентът Радев, и финансовият министър са длъжни преди изборите да извадят положението на бюджета. Според мен дефицитът към този момент е 7-8 %, потреблението се е сринало. Надявам се и ги апелирам - да излязат и да кажат какво е моментното положение. Искам да видя има ли ги парите там - за пенсиите, за финансовите поправки, за финансовите разноски, за инфраструктурните планове. За да мога да кажа - поемайте задължения, уточни Бойко Борисов и добави, че кабинетът на Орешарски е оставил 800 млн. лева дупка в бюджета.

" Сега дупката не се знае какъв брой е. Няма я пицата в кутията ", изясни Борисов за положението на бюджета.

По думите му Демократична България затова  " единствено по тази причина приказват правосъдна промяна, правосъдна промяна ".

" Сега те изпаднаха в изолираност. И казусът - желая да го знаете, а и да бъдем почтени към хората - това, което тези предизвикаха на България, турчин, османлиец не го е причинявал ", акцентира някогашният министър председател.

" Как ще излезем от тази дупка при този разграничен мразещ се народ - с постове във Фейсбук, с мемета, с насмешки? Те не желаят да има държавно управление. Те схванаха, че са изгубили изборите и в този момент се събират вкупом, на буца, с цел да могат да се приближат до ГЕРБ. Те в първия момент, в случай че се случи невъзможното и завоюват изборите, ще изпаднат в изолираност ", добави Борисов.

По думите му няма шанс България да одобри еврото, в случай че не се излъчи държавно управление и в случай че не стане ясно какъв брой тъкмо е тежко финансовото положение на страната.

Относно акцията на Европейската прокуратура с ДАНС и ГДБОП някогашният министър председател Бойко Борисов съобщи, че се надява да е сполучлива, само че няма друга от формалната информация.



 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР